2010. szeptember 8., szerda

Benőtt köröm kezelése orvosi beavatkozás nélkül.

Van egy kedves vendégem, aki hosszú évekig saját maga küszködött a benőtt köröm okozta fájdalmak ellen. A mindenki által jól ismert házi praktikák szerint. Mint például körömvágó olló jó esetben, rosszabb esetben amit otthon találunk és mindent vágunk vele. Ide kívánkozik az a tény ami a kedves vendégem esetében nem állt és nem áll fenn, mind ennek a következménye a gombásodás illetve fertőzés is kialakulhat.
Visszatérve térve a konkrét esethez, otthon egy benőtt körmöt úgy szoktunk megoldani, jó mélyen bevágjuk a köröm sarkot, így körülbelül két hétig nem fog szúrni, nyomni. Majd két hét múlva megismételjük a folyamatot. (Igaz ingyen kínozzuk magunkat). Egy másik módszer amit elég sokan részesítenek előnyben azt lézeres roncsolásnak nevezik, ezt sebészek végzik. (Ez is díjmentes kínzás a TB. fizeti). Ezt a műveletet úgy végzik, hogy egy piramis szerű háromszöget hagyva a páciens körméből a két oldalát teljesen kimetszik, majd a köröm növekedés lehetőségét sejt szinten roncsolják, kb.4 -6. hetente. Mindkét beavatkozás ideig - óráig eléri célját, (viszont meggyógyulni nem fog) egy aprócska kivétellel. Nyáron nem merik a zárt cipőt vagy zoknit levenni a lábukról, mivel egyik sem szakszerű ellátás, a köröm kimetszett helyét vadhús tölti ki, ami igen bizarr látvány. Pontosan ezért fejlesztették ki a gyógypedikűrt erre a szintre, hogy igaz ugyan, hogy anyagi vonzattal de egy véges állapotban lévő benőtt körmöt, ( a helyéről kinyesett körmöt) maximum egy év alatt, egy jó pedikűrös ( aki nem attól jó, hogy másképp tanították mint a többit), hanem attól, hogy a segítő szándék vezérli, hogy úgy tanulja meg ennek a gyönyörű hivatásnak szakmai oldalát, hogy csak akkor engedje el vendége lábát, amikor annyira elégedett a munkájával amit elvégzett, mintha Ő ülne a vendége helyén és az Ő lábán dolgoznának. A vendégem akit fent említettem, nyolc hónap rendszeres kezelés után, több év kihagyással újra tud hódolni hobbijának, a focinak, illetve hosszú évek után idén nyáron ment strandra újra. Mind ezt boldogan, elégedetten, nem rejtve csukott cipőbe lábait.
A csukott cipő és a nem megfelelő zokni használatról a következő bejegyzésekben lesz szó.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én is hasonló problémákkal küzdöm és érdekelne, hogy egy gyógypedikűrösnél hogyan zajlik ez a folyamat és mekkora fájdalommal jár?
    Előre is köszönöm a válaszod!
    Szandra

    VálaszTörlés